個項目 projects for

篇文章 articles for

名合伙人 principals for

Qing Shan Park

云安小鎮
浙江杭州 Hangzhou, Zhejiang
圖庫Gallery

項目位于風景秀麗的臨安市青山湖畔,意在打造青山秀水中的科技小鎮。小鎮規劃突出場地的生態特征,小體量的辦公建筑輕輕散落于山林之間,與自然環境形成一種輕松的對話關系。

整體規劃將坡地的天然高差整理成連續的臺地,充分保留原始高差特征和景觀元素,各臺地形成內向圍合的組團,與不斷攀升的園區主干道相串聯。各組團形成天然落差,視線通透,互不遮擋,可在不同高度共享湖山景觀。組團內部,則圍合出安靜優美的景觀庭院。

建筑單體設計突出生態和科技主題,通過抽象的建筑語言和洗練的材料打造出自身的識別性。各座獨棟辦公樓均設有私家庭院及地下自用空間,每層辦公空間附帶獨立露臺或休憩場所。通透的落地窗引景入室,淺色石材墻面仿佛畫布留白,襯托著山花綠樹。頂層全景辦公空間結合屋頂花園,于此極目遠眺,近處小鎮、遠端湖山盡收眼底。

園區配套服務空間,以透明玻璃盒子的形式隨機布置于主路兩側,與園區景觀和交通體系相串聯。它們,作為公共生活與交流展示的容器,描繪出科技小鎮最具活力的圖景,這圖景關乎現實,更預示著未來。


Located beside picturesque Qingshan Lake of Linan City, Qing Shan park is intended to build a science town surrounded by green mountains and clear water. Its planning highlights the ecological attribute of the site, with small-volume office buildings scattered in the forest to echo with the natural environment.

The overall planning transforms natural height difference of the slope into continuous platforms that form inwardly-enclosed clusters and link up with the continuously climbing arterial road in the park, while retaining original height difference features and landscape elements. Various clusters altogether form a natural head with unobstructed view, commanding beautiful views of mountains and lake at different heights. Inside these clusters, silent and graceful landscape courtyards are formed through enclosure.

Characterized by ecology and science, the monomer building is designed with abstract architectural language and sophisticated materials to establish its own identity. Each office building has its own private courtyard and underground self-use space, and the office space of each layer is attached with an independent balcony or open space. The transparent French window unfolds a canvas of landscape just before your eyes, and the light-color stone walls are just like white spaces left on a canvas, setting off the red flowers aLocated beside picturesque Qingshan Lake of Lin’an City, Qing Shan park is intended to build a science town surrounded by green mountains and clear water. Its planning highlights the ecological attribute of the site, with small-volume office buildings scattered in the forest to echo with the natural environment.


The overall planning transforms natural height difference of the slope into continuous platforms that form inwardly-enclosed clusters and link up with the continuously climbing arterial road in the park, while retaining original height difference features and landscape elements. Various clusters altogether form a natural head with unobstructed view, commanding beautiful views of mountains and lake at different heights. Inside these clusters, silent and graceful landscape courtyards are formed through enclosure.

Characterized by ecology and science, the monomer building is designed with abstract architectural language and sophisticated materials to establish its own identity. Each office building has its own private courtyard and underground self-use space, and the office space of each layer is attached with an independent balcony or open space. The transparent French window unfolds a canvas of landscape just before your eyes, and the light-color stone walls are just like white spaces left on a canvas, setting off the red flowers and green trees on the mountains. The top-layer panoramic office space is perfectly combined with the roof garden,where you can command a panoramic view of both the town nearby and the lake and mountain in the distance.

The supporting service spaces flanking the arterial road randomly like transparent glass boxes are perfectly connected with the landscape and transportation system of the park. As containers for public life, exchange and exhibition, they jointly present the most dynamic picture of a science town. This picture not only relates to reality, but also heralds the future.


業主 Client

杭州青山湖森林硅谷開發有限公司 Hangzhou Qingshanhu Forest Valley Development Co., Ltd.

所在地址 Location

浙江杭州 Hangzhou, Zhejiang

建筑規模 GFA

197,200 m2 197,200 m2

項目類型 Type

辦公,特色小鎮 Office,Characteristic town

設計范圍 Design scope

建筑 Architecture

設計周期 Design period

2011 - 2019

国色天香社区视频在线观看-草蜢视频在线观看www 国产免费看福利
24岁救人牺牲消防员获批为烈士 大连一密接者擅自点外卖聚餐被调查 长津湖 长津湖 我和我的家乡 中美元首会谈重点内容 国足最新出线概率0.08% 斗破苍穹 大连现超级传播者26人在同一传播链 胡锡进谈中美元首会晤 中美元首是否达成新共识?中方回应 北京冬奥火炬宣传片获金花环奖 国足战澳大利亚大名单:4归化在列 俄方回应卫星碎片危及国际空间站 俄方回应卫星碎片危及国际空间站 尚气与十环传奇 林丹世界排名被正式移除 动保组织向上饶信州区申请信息公开 200斤鳄鱼被吓后待水里溺死 得知母亲出事男子在地铁痛哭 苏宁易购回应破产传闻 加拿大一枝黄花到底是什么? 动保组织向上饶信州区申请信息公开 胡锡进谈中美元首会晤 长津湖 中美元首是否达成新共识?中方回应 房价上涨城市创七年新低 拐点来了? 浦发银行回应近3亿存款莫名被质押 大连一密接者擅自点外卖聚餐被调查 兰心大剧院 夜色暗涌时 #耿直真香哥黑化卖惨# 印度首都准备封城 大连一密接者擅自点外卖聚餐被调查 24岁救人牺牲消防员获批为烈士 房价上涨城市创七年新低 拐点来了? 罗永浩吐槽苹果文案没文化 星辰大海 长津湖 我和我的祖国 长津湖 中国医生 动保组织向上饶信州区申请信息公开 大连现超级传播者26人在同一传播链 林丹世界排名被正式移除 得知母亲出事男子在地铁痛哭 大连现超级传播者26人在同一传播链 千与千寻 红色通缉令 花木兰 罗永浩吐槽苹果文案没文化 加拿大一枝黄花到底是什么? 北京冬奥火炬宣传片获金花环奖 我和我的家乡 房价上涨城市创七年新低 拐点来了? 得知母亲出事男子在地铁痛哭 千与千寻 林丹世界排名被正式移除 星际穿越 加拿大一枝黄花到底是什么? 苏宁易购回应破产传闻 动保组织向上饶信州区申请信息公开 国足最新出线概率0.08% 沙丘 印度首都准备封城 速度与激情9 大连现超级传播者26人在同一传播链 安娜贝尔 甄嬛传 国足最新出线概率0.08% 夜色暗涌时
嘉义县| 上饶市| 九江县| 吴川市| 资中县| 贺州市| 黄梅县| 晋宁县| 鞍山市| 昂仁县| 十堰市| 武义县| 乌拉特中旗| 子长县| 枣庄市| 准格尔旗| 永顺县| 聂荣县| 日喀则市| 界首市| 花垣县| 宣化县| 祁门县| 城步|